Stworzyłyśmy restaurację, jakiej nam brakowało. Gotujemy dla Was tak, jak same chciałybyśmy jeść i karmić nasze rodziny. Jest nas dwie – Marta i Karolina. Witajcie, poczujcie się jak u siebie.
Bibuła to miejsce o niezobowiązującym, swobodnym charakterze gdzie panuje prosty, bezpretensjonalny klimat. Naszym celem jest podawanie dobrego jedzenia w miłej atmosferze.
Stawiamy na sezonowość, lokalność i naturalność produktów, dlatego oprócz regularnego menu znajdziecie u nas wkładkę z sezonowymi potrawami. W pogoni za konsumpcjonizmem ludzie zapominają, że bób i szparagi najlepsze są wczesną wiosną, młoda botwinka to smak lata, a jesień to sezon na grzyby i dynie.
W kuchni pozwalamy sobie na dużą elastyczność i kreatywność, ale w pewnych kwestiach Bibuła jest bezwzględna. Ulepszaczom smaku i półproduktom mówimy stanowcze NIE. Gotujemy zdrowo, starannie dobieramy składniki i nie chodzimy na łatwiznę. Dlatego smak naszych dań jest tak wyjątkowy, w tym tkwi cały sekret.
Bibuła to miejsce, gdzie oprócz smacznej kuchni, najważniejsza jest atmosfera: bezpośredni kontakt z właścicielkami, naszą managerką Klaudia, rozmowy z kelnerami, którzy doradzą w wyborze dań, wreszcie wzajemne relacje między Gośćmi, którzy staja się z czasem stałymi bywalcami i przyjaciółmi.
Bibuła jest dobra na każdą porę dnia. Śniadaniami cieszymy się w powolnej i niezobowiązującej atmosferze. No i kawa, bo kawa to podstawa. W ciągu dnia można wpaść na szybki lunch lub długi, leniwy obiad z rodziną czy przyjaciółmi – jak kto woli 😊 Na dzieci czeka kącik zabaw. Każdy mały Gość może u nas sam ulepić kruche ciasteczka – a my je wypieczemy. Późnym popołudniem i wieczorem będziemy na Was czekać, nie tylko z dobrym jedzeniem ale także z kieliszkiem prosecco, schłodzonym piwem i butelką wina.
Fajnie, że z nami jesteście - rozgośćcie się 😊